FORGOT YOUR DETAILS?

Weekendje Texel

 

“Texel…dat is schuimkoppen op de golven, de frisse wind in je haar, wandelen door de duinen onder de jagende wolken.”Dat klinkt als de ideale bestemming om er even helemaal tussenuit te zijn, weg van de dagelijkse drukte. Even de boel de boel laten en letterlijk en figuurlijk weer ruimte te ervaren, om je heen en in je hoofd. Even het tempo eruit en tijd hebben voor jezelf, je gezelschap en tijd voor Genieten…. Van de prachtige natuur, van de knusse dorpjes en van het vele lekkers dat op het eiland te vinden is.

In 20 minuten brengt de veerboot je van Den Helder naar het eiland. Op Texel mogen auto’s komen, maar het eiland leent zich uitstekend om te fietsen en te wandelen.

WHERE TO STAY

 

Het grootste dorp van het eiland is den Burg. In het pittoreske restaurantstraatje Gravenstraat (5 restaurants op ongeveer 100 meter) , vind je een Bed & Breakfast genaamd Vincent Eilandkeuken. De mooie betonnen trap naar de kamer belooft veel goeds. En ja, de zolderkamer is  licht en ruim, met een lekker bed, een mooie inloopdouche en een relaxed zitje. Vanaf de wastafels kijk je uit over de mooie oude daken van Den Burg. Een Nespresso machine, waterkoker en wijnkast (met inhoud) zijn ook aanwezig…. Jaaa, hier word je blij van.

 

WHERE TO EAT

Dé hotspot van Den Burg is de Vibes Foodbar. Het is er hip, industrieel en urban en zou niet misstaan in een wereldstad. Het interieur en de sfeer is heel prettig. De kaart is gevarieerd en uitnodigend.                                          Vrijwel alles op de kaart is lokaal gemaakt met produkten van het eiland. Hun bitterballen schijnen een no miss te zijn, maar wij zwichten voor een patatje stoofvlees, vergezeld van een Texels biertje genaamd Skuumkoppe.

Voor een avondje culinair genieten is het restaurant van Vincent Eilandkeuken een aanrader.  Gastheer Vincent en gastvrouw Mirjam heten je welkom en zorgen voor een avondje culinair genieten met mooie gerechten van eilandprodukten. Ieder van de 4  gangen lijkt een schilderijtje en de bijpassende wijnen zijn perfect.

WHAT TO DO

Fietsen huren natuurlijk, what else?!  Een rondje eiland is 80km, met E-bikes is dat prima te doen. Deze fietstocht brengt je langs de meest prachtige stukjes natuur, zoals de Slufter, een door duinen omsloten strandvlakte met open verbinding naar de Noordzee. Wandelen en de koude zeewind door je haren laten gaan, wat is dit heerlijk.

Via de vuurtoren in het uiterste puntje van Texel kom je bij paal 33 langs strandpaviljoen Kaap Noord, waar je wordt verrast door een leuk bord waarop staat “Lach, en de wereld lacht terug” (hoe bedoel je goede dosis positieve energie!).

Als je een duinliefhebber bent, maak dan zeker een wandeling door de Bollekamer, een weids uitgestrekt heidegebied, waar je je echt te gast voelt bij de natuur. De Schotse Hooglanders lijken geen oog te hebben voor wandelaars, wat een imposante dieren zeg. De heide grenst aan een aardig hoge duin. Even kuiten bijten om over het duin te komen, want zeg nou zelf, je kunt het eiland natuurlijk niet verlaten zonder een strandwandeling.

TOP